AKTUELLT 2018

KURSER:

 

HÖSTVANDRING I SALAMAJÄRVI NATIONALPARK 3-4 oktober
Äventyrsklubben 65+ i samarbete med Folkhälsan i Vasa

Kom med på en uppfriskande höstvandring under två dagar i skogsrenens land! Vi vandrar 10 km per dag och övernattar i en enkel stuga med sängar, kök, bastu och utedass. För mer info om vandringen och anmälan, läs mer här: HÖSTVANDRING MED ÄVENTYRSKLUBBEN 2018

 

 


ÄVENTYRSKLUBBEN 65+
i samarbete med Folkhälsan i Vasa

Du som är pensionär och gärna vistas ute i skog och mark tillsammans med likasinnade – kom med i Äventyrsklubben! Under fem lördagar åker vi ut på naturupplevelser och provar på olika friluftstekniker. Vi gör lunch tillsammans och njuter av de positiva effekter naturen har på vår hälsa!

För praktisk info om träffarna och anmälan, läs mer här: ÄVENTYRSKLUBBEN 2018

 

FRILUFTSLYCKA ÅRET RUNT med Pedersöre MI

Vi fortsätter höstens kurs med tre träffar i friluftslivets tecken. Snöskovandring, friluftsmatlagning och kanotpaddling står på schemat. Läs mer och anmäl dig via kurshemsidan.

 

 

 

LYCKOVANDRING I FJÄLLEN    6 – 10 augusti

Längtar du efter sköna naturupplevelser och tid för dig själv och din hälsa? I augusti träffas vi i Vålådalen, Jämtland för en fem dagar lång vandring i underbar fjällmiljö. Fokus för denna lyckovandring är återhämtning och energi. Vi vandrar mellan 12 och 14 kilometer per dag och sover i STF fjällstugor eller i tält.

När? Vandringen startar 6.8 kl 09:00 från Vålådalens fjällstation och vi planerar vara tillbaka på eftermiddagen den 10.8.

Vad? Varje dag provar vi på övningar som syftar till att öva avslappning och närvaro samt öka det mentala välbefinnandet. Korta teoretiska pass introducerar varje tema men mest tid lägger vi på goda samtal och praktiska övningar. Ämnen som dyker upp är bland annat styrkor, positiva känslor och återhämtning.

För vem? Denna resa lämpar sig för dig som har normal grundhälsa, både fysiskt och psykiskt, och som tycker om att röra dig ute i alla väder. Du behöver inte ha fjällvandrat tidigare utan för dig som är ny vandrare är detta ett bra tillfälle att skaffa dig praktisk erfarenhet tillsammans med andra! Under vandringen har vi gott om tid att förkovra oss i utrustning, utematlagning, karta och kompass – allt enligt vad du som deltagare har intresse av.

Genom mejl och en gemensam facebook-grupp går vi i god tid igenom allt praktiskt inför vandringen. Reseförsäkring rekommenderas.

Pris: 248€ inkl. moms 24%
Tillkommer: övernattning vid Vålådalens fjällstation, mat under vandringen samt boendeavgifter vid fjällstugor.
Antal platser: 10
Anmäl dig senast 1.7. Bindande anmälan.

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med mig!

/Ulrika, vildmarksguide och psykologisk coach
ulrika@kompassen.fi
00358 50 3087176