AKTUELLT 2019

♦ Äventyrsklubben 65+ fortsätter i samarbete med Folkhälsan i Vasa. Är du pensionär och vill komma ut i naturen med ett härligt gäng, då är du varmt välkommen med!

För mer info, läs vidare här: Program Äventyrsklubben 2019

Här kan du även läsa en artikel om oss och vårt snöskoäventyr förra vintern: https://www.folkhalsan.fi/tidningen-folkhalsan/artiklar/aventyrsklubb-for-seniorer-ger-vanner-och-aventyr/

 

♦ Naturen som lyckopiller – Närpes Vuxeninstitut lördag 4.5 kl 9.00-15.00
Kom med på en skön utedag! Vi träffas i stadshuset och inleder med en föreläsning kring miljöpsykologi och naturens positiva effekter på vår hälsa. Sedan beger vi oss till vargberget och vandrar ut i skogen för att göra lunch tillsammans på trangia. Efter lunchen tränar vi närvaro i naturen och slappnar av under en hängmatteretreat innan vi återvänder hem igen.
Anmälan via Närpes Vuxeninstut: https://www.opistopalvelut.fi/narpes/course.php?l=sv&t=8844

 

♦ Äventyrsdag för barn och föräldrar – Malax MI söndag 19.5 kl 10.00-14:30
En dag för barn och vuxna med äventyrslusta! Vi drar ut i skogen och bär med oss utrustning och mat för dagen. Vi är ute i fyra timmar och pausar med jämna mellanrum under vandringen, som blir ca 3 km lång. Vi gör upp eld, lagar mat ute och löser en och annan utmaning på vägen som både väcker upptäckarsinnet och ställer vår samarbetsförmåga på prov.
Mer info och anmälan via Malax MI:
https://mi.malax.fi/kurser/visa/363-410204-aventyrsdag-for-barn-och-foraldrar

 

♦ Grundkurs i vandring – Malax MI lördag 25.5 kl 9.00-16.00
Vi vandrar en av nejdens vandringsleder i behagligt tempo. Under vandringen går vi igenom grunderna i vandring och tips inför framtida vandringar på egen hand. Vi lär oss grundläggande orientering, pratar om utrustning, kläder och vad vi bör ha med i första hjälpen förpackningen. Vi tar paus för att laga gemensam lunch på friluftskök. Lunch samt hyra för friluftskök ingår i kursavgiften.
Mer info och anmälan via Malax MI:
https://mi.malax.fi/kurser/visa/306

 

♦ Lyckovandring – Malax MI söndag 26.6 kl. 9.00-16.00
Dagsvandring med fokus på välmående. Under denna kurs besöker vi Bergö vandringsled för att dra nytta av naturens positiva effekter. Samtidigt som vi bekantar oss med olika metoder för att höja välbefinnandet. Vi varvar vandring och naturupplevelser med samtal och övningar kopplade till välmående. Alla övningar, metoder och teorier som presenteras är evidensbaserade och hämtade från positiv psykologi och miljöpsykologi.
Mer info och anmälan via Malax MI:
https://mi.malax.fi/kurser/visa/305